Ez az öt 360 fokos kamera felférhet a karácsonyi ajándéklistádra

Ez az öt 360 fokos kamera felférhet a karácsonyi ajándéklistádra

Az utóbbi időben komoly fejlődésnek indult a 360 fokos kamerák piaca, gyakorlatilag nincs olyan hónap, hogy a nagyobb gyártóktól kezdve, ez idáig teljesen ismeretlen szereplőkig bezárólag valaki be ne jelentene egy-egy újdonságot.

Ugyan még jó idő van, világos, és csak nem rég lett vége a nyári fesztiváloknak, viszont szép lassan közeledik a Karácsony. Azt most nem fogom kiszámolni, hány nap van még hátra az ünnepig, viszont akár el is lehet kezdeni gondolkodni az ajándékötleteken, mondjuk egy új 360-as kamera személyében. Nézzünk meg pár újdonságot.

 

1. Insta360 One

Insta360 One

Az Insta360 One bejelentésére augusztusban került sor, és már akkor látszott, hogy nagy dobásnak szánják. Készíthetőek vele 24 megapixeles fotók, alkalmas 4K livestreaming-re, ellátták stabilizátorral, valamint egy 'bullet-time' nevű funkcióval, aminek segítségével a Mátrixból ismert felvételeket is gyárthatunk. További jó hír, hogy az előző Insta360 kameráktól eltérően, ezt már nem csak telefonhoz csatlakoztatva, hanem önállóan is használhatjuk. A legtöbb oldalon még csak előrendelésre van lehetőség, viszont a nem egész 300 dolláros ár miatt a One igencsak jó vételnek látszik.

2. Ricoh Theta V

Ricoh Theta V

A Ricoh Theta V a komoly sikereket elérő Theta S utódja. Fejlett lencséi, 4K videós képességei, és kinézete nem sokban különböztetik meg az elődjétől, viszont egy újdonság igen: a kamera alján egy olyan port található, melyhez egy úgynevezett ambiszonikus mikrofont lehet csatlakoztatni. A vele készült felvételek olyan térhangzást biztosítanak, mintha ténylegesen ott lennénk az adott helyszínen. Az egyetlen szépséghibája, hogy csak külön vásárolható meg, ráadásul meglehetősen drágán. Ugyanez igaz egyébként a vízálló tokra is, de lássuk számszerűsítve: A Theta V ára kb. 430 dollár, ha szeretnénk hozzá a fenti kiegészítőket, még további 270 dollárt (mikrofon), illetve 200 dollárt (tok) kell előhúznunk a zsebünkből. A Ricoh Theta V 2017. szeptember 15-től lesz kapható.

3. Yi 360 VR

Yi 360 VR

A 360 fokos videókra különösen igaz, hogy minél nagyobb a felbontás, annál jobb, hiszen panoráma felvételeken a pixelek sokkal nagyobb mértékben oszlanak el, mint egy átlagos kamerával készített videó esetében, így az a helyzet áll elő, hogy esetenként már a 4K sem elegendő. Erre kínál megoldást a Yi kamerája, mert 5.7K felbontást ígér, méghozzá teljesen elfogadható, 399 dolláros áron. A kamera néhány helyen Kínában már kapható, viszont az európai megjelenésre valószínűleg decemberig még várnunk kell.

4. Acer Holo 360

Acer Holo 360

A Holo 360 több szempontból is kilóg ebből a felsorolásból, mivel okostelefonokra jellemző tulajdonságokkal rendelkezik. Képes persze teljes 360 fokos felvételek készítésére is, 4K minőségben, viszont ezen felül helyet kapott rajta egy 3 colos érintőképernyő, Android 7.1 operációs rendszert futtat, és képes csatlakozni a nagysebességű LTE hálózatokhoz. Az Acer célja az volt, hogy az elkészített felvételek azonnal szerkeszthetők és megoszthatók legyenek, szükségtelenné téve a másodlagos eszközök (pl. PC) használatát. Az Acer Holo 360 várhatóan novembertől lesz megvásárolható, 429 dolláros áron.

5. 360fly 4K Pro

360fly 4K Pro

A 360fly már az elejétől kezdve, célzottan az akciókamerák közé pozicionálta magát masszív kialakításával és vízállóságával. Nincs ez másképp a harmadik generációval sem a 4K Pro sem fogja kilehelni a lelkét egy-egy komolyabb ütődés, esetleg esés miatt, így különösen alkalmas lesz a szabadidős tevékenységek megörökítésére. Az előző 360fly generációhoz hasonlóan a Pro is 4K-s felvételekre lesz képes, viszont, az ígéretek szerint ezt jelentősen továbbfejlesztett lencse technológiával teszi majd. Pontos megjelenési dátum még nem ismert, viszont a vételár már igen: 799 dollárt kell összegyűjteni rá. 

Forrás: The 360 Guy

 

0 hozzászólás

Írj nekünk!