A Yi Halo 16 kamerából álló rendszere komolyan veszi a 360 fokot

A Yi Halo 16 kamerából álló rendszere komolyan veszi a 360 fokot

A Google körülbelül 2 éve mutatta be saját, Jump nevűt VR platformját. A rendszer része volt egy 16 kamerát magába foglaló felépítmény, az Odyssey, melyet a Google a GoProval együttműködésben fejlesztett ki, valamint a hozzá tartozó szoftver, amely a kamerák felvételeinek összefűzéséért felelt,  a virtuális valóság élmény megteremtése érdekében. A rendszer a Google Jump rig nevet kapta.

A kamera gyártással és fejlett képalkotási technológiák fejlesztésével foglalkozó, kínai Yi Technology a NAB Show 2017 technológiai konferenciára többek között a Jump alapjaira épített Yi Halo-t is magával vitte. A kamerarendszer 360 fokos 3D videó készítését teszi lehetővé, mindezt 8K felbontásban. Íme néhány technikai részlet:

  • Videó felbontás: 8192 x 8192 (30fps), vagy 5760 x 5760 (60fps),
  • 16 db, Yi 4K kamera, valamint 1 db felfelé néző kamera,
  • Érintőképernyő,
  • Élő előnézeti lehetőség mobil applikáción keresztül,
  • Valós idejű rendszerfelügyelet

Ez pedig egy videó a kamera által készített felvételekből (a 3D mód eléréséhez VR szemüvegre van szükség):

 Ahogy a GoPro Odyssey esetében ugyanez igaz volt, a Yi Haloval kapcsolatban is elmondható, hogy a szett leginkább professzionális felhasználók számára lehet érdekes, tekintettel az árára, ami mintegy 15.000 dollár. Annyi különbséggel, hogy a Yi Halo ugyanazért az összegért többet kínál: az egy plusz kamerát, az érintőképernyős vezérlőpanelt, vagy a valós idejű rendszer figyelési funkciót, mely pl. az akkumulátor alacsony töltöttségi állapotára is figyelmeztet. A kamerarendszer várhatóan nyár végétől lesz elérhető.

Forrás: 360 Rumors

 

0 hozzászólás

Írj nekünk!