A Ricoh Theta V segítségével mostantól gyerekjáték a Google Street View használata

A Ricoh Theta V segítségével mostantól gyerekjáték a Google Street View használata

Itt a remek lehetőség, ha mindig is arra vágytál, hogy hivatásos Google Street View fotós váljon Belőled, vagy már egy ideje foglalkozol azzal, hogy a legismertebb internetes kereső utcakép funkciójára töltesz fel képeket, viszont sokkal kevesebb időt szeretnél tölteni a teljes folyamattal.

Google Street View

Mindössze egy Ricoh Theta V 360 fokos kamerára van szükséged, valamint arra, hogy készíts néhány jó minőségű, 4K-s videót és feltöltsd a Street View szerverére. Ezt követően a Street View automatikusan, néhány méterenként pillanatképeket készít a felvételeidről, vagyis sem a kézi szerkesztéssel, sem a megfelelő pozicionálással nem kell bajlódnod. Ezzel drasztikusan csökkenthető az idő, ami egyébként kellene ahhoz, hogy egy teljes virtuális túrát el lehessen készíteni, hiszen nem szükséges külön-külön keresgélni az elkészített fényképek között. 

Annyi rossz hír azért van, hogy a funkció eléréséhez megbízható fotós minősítéssel kell rendelkezni a Street View rendszerében, de ettől eltekintve jó mókának tűnik.

Forrás: ThreeSixtyCameras

0 hozzászólás

Írj nekünk!